Vanmorgen moest ik iets met onze overrijpe bananen, maar het ‘gewone’ bananenbrood heb ik wel even genoeg gegeten. Het was tijd voor een nieuwe variant. Zij zijn net uit de oven, maar hier zijn er al 5 warm opgepeuzeld door alle gezinsleden.. TE lekker was het! Ik heb er voor t eerst wat eiwit poeder doorheen gedaan. Het voordeel van eiwitten is dat deze door het lichaam langzamer worden verteerd dan koolhydraten en vetten en zo langer zorgen voor een verzadigd gevoel. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat er minder spierweefsel wordt afgebroken.

Wat heb je nodig:
*3 overrijpe bananen
*3 eieren
*175 gram amandelmeel
*1,5 theelepel bakpoeder
*56 gram whey cookies & cream (niet noodzakelijk, maar maakte het wel extra lekker)
*4 blokjes Lindt chocolade 85% gehakt in grovere stukjes
*hand rozijnen
*theelepel amandelextract

Het is simpel te maken, dat is juist zo leuk. De bereiding heeft mij nog geen kwartier gekost. Verwarm je oven voor op 180 graden. Je kunt alles in een maatbeker gooien, met de mixer klop je het tot een luchtige massa.
Ik heb de massa verdeeld over 10 siliconen cupcakevormpjes, op 5 heb ik nog wat kokosrasp gestrooid. Schuif ze in het midden van de oven en laat ze 35 min garen. Gaan ze te snel, leg dan even een vel aluminium folie over de cakejes heen. Check met een sateprikker of ze gaar zijn. Even laten afkoelen, maar niet te lang, ze zijn warm namelijk op z’n lekkerst!

Geniet ervan! Laat je het weten als je ze gemaakt hebt? Ik ben benieuwd wat je er van vindt.