Soms heb je behoefte aan een warm en stevig ontbijtje, dan maken wij een mug cake. Super snel klaar, voedzaam en lekker!

Een mug cake bevat weinig ingrediënten, daarnaast is het grappig om een cakeje in een beker te maken. Je kan hem snel in de magnetron maken, maar ben je tegen magnetronstraling dan kan hij ook in de over. Het duurt dan alleen iets langer voordat hij klaar is.

Ingrediënten:
-1 banaan
-1 ei
-3 eetlepels havermout (ik gebruik glutenvrije)
-1 ijslepel ahornsiroop of honing
-1 theelepel kaneel
Je kunt er ook nog een theelepel cacao doorheen doen, of een beetje cacao nibs.

Bereiding:
Prak de banaan goed fijn in een beker of in een klein kommetje.
Voeg een ei toe en kluts het goed door elkaar. Voeg de havermout, honing en kaneel er bij en maak het tot een glad beslag. Ik klop het altijd met een vork door elkaar. Zet de beker of het kommetje 2 minuten in de magnetron (op 900 watt) of zet het 12-15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.
En voilá, klaar is je mug cake! 🙂 Zo simpel is het!
Sommigen eten het met wat Griekse yoghurt en vers fruit, wij hebben voldoende aan de mug cake.

TIP: Mijn collega maakt hem weleens in een leeg jam potje, deksel erop en lekker mee naar het werk. Koud zijn ze namelijk ook heerlijk!