Deze glutenvrije taart overtreft bananenbrood, hij is zo lekker! Je kunt hem gebruiken als ontbijt, lunch of voor een feestje.

Het recept is van de Green Happiness, de dames hebben mij zo geïnspireerd om gezonder te eten.. Ik volg hen op de voet. De boeken hebben een mooie uitstraling, ze zijn dik en zitten ook bomvol informatie over voeding en gezondheid. Uit 1 deze boeken heb ik bijvoorbeeld de tip om kokosolie in mijn haarpunten te smeren.. 😉 Onder de douche kokosolie in je haar smeren, uitspoelen en goed met shampoo wassen. Daarna een crèmespoeling en je haar is weer als nieuw. 😉 Zijdezacht en het glanst! Maar goed, terug de ontbijttaart. Zo maak je hem:

Ingrediënten voor 1 ronde taart van 20 cm:
200 gram glutenvrije havermout, fijngemalen of gebruik havermeel
1 tl bakpoeder
1 tl vanille essence
Snuf zout
400 gr wortels, geraspt
200 gr verse dadels, fijn gesneden
2 bananen
100 ml amandelmelk
500 gram rood fruit

Topping:
100 gram glutenvrije havermout
4 el kokosbloesemsuiker
2 el kokosolie
4 tl koekkruiden
300 gram verse aardbeien en frambozen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, bakpoeder, vanille essence en zout in een keukenmachine. Voeg de geraspte wortel, dadels, bananen en amandelmelk toe en mix tot een soepel beslag. Bekleed je taart vorm met bakpapier of vet in met wat kokosolie. Schep het mengsel in de vorm. Verdeel het fruit over de taart. Mix de havermout voor de topping met de kokosbloesemsuiker, kokosolie en de koekruiden tot een kruimelig geheel. Verdeel dit over het fruit. Bak de taart in 50-60 minuten gaar. Test met een satéprikker, is deze schoon, dan is de taart gaar. Snij een flinke punt af en serveer met wat vers fruit. Eet lekker!

Ik snij hem trouwens vaak in 12 stukjes en er strookjes bakpapier tussen. Zo kan de taart prima in de vriezer. Zo kun je wanneer je wilt een stukje uit de vriezer pakken, binnen 2 á 3 uur is het ontdooid en kun je genieten!