Een favorietje binnen ons gezin, wij smullen er van!

Er lagen gisteren zes bananen op de fruitschaal, helemaal bruin. Normaliter zou ik deze hebben weg gegooid, maar tegenwoordig maak ik hier vaak bananenbrood van. Makkelijk en snel gemaakt! Heerlijk als gezond ontbijt, lunch of een keer als tussendoortje. Dit keer maakte ik een chocolade-dadel variant. Deze is wat zoeter dan mijn gebruikelijke recept, dat komt door de dadels. Dadels hebben ontstekingsremmende werking, bevatten veel vitamines en mineralen, verminderen een slechte cholesterol, hebben een bloeddrukverlagende werking, verhogen je weerstand en verbeteren je hersenfunctie. Dus die natuurlijke suikers nemen wij voor lief! 😉

Bananenbrood met chocolade

Wat heb je nodig:
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
4 dadels in kleine stukjes gesneden
1 dessertlepel cacao
Handje rozijnen
Snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bananen en de eieren tot een glad beslag. Ik doe dit vaak met een staafmixer. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix dit door elkaar. Vet een cakeblik in, of leg er een vel bakpapier in en giet alles er in. Zet het in de oven en bak het in 50 minuten af, wanneer de bovenkant te donker wordt kun je er een bakpapiertje overheen leggen. Check even of hij gaar is door er een satéprikker in te steken, blijft hij schoon, is je bananenbrood klaar! Haal hem uit het cakeblik en laat hem afkoelen op een rooster. Snij hem in plakjes, leg tussen de plakjes een velletje bakpapier en je kan ze zo in een bewaardoos in de vriezer bewaren. Ik haal ’s morgens 2 plakjes uit de vriezer en na 2 uurtjes zijn ze ontdooid. Ideaal!