Een favorietje binnen ons gezin, wij smullen er van!

Er lagen gisteren zes bananen op de fruitschaal, helemaal bruin. Normaliter zou ik deze hebben weg gegooid, nu maak ik hier vaak bananenbrood van.
Makkelijk en snel gemaakt! Heerlijk als gezond ontbijt, lunch of een keer als tussendoortje. Dit keer maakte ik er twee tegelijk: een chocolade en een dadel-rozijnenvariant.

Bananenbrood met chocolade

Wat heb je nodig:
3 rijpe bananen

3 eieren

150 gram amandelmeel (je kan ook 100 gram amandelmeel gebruiken met 50 gram gemalen havermout)

1 theelepel bakpoeder

2 eetlepels 100% pindakaas

1 dessertlepel honing

Snufje zout

Handje fijngehakte pecannoten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bananen en de eieren tot een glad beslag. Ik doe dit vaak met een staafmixer.
Voeg alle overige ingrediënten toe en mix dit door elkaar. Vet een cakeblik in, of leg er een vel bakpapier in en giet alles er in.
Zet het in de oven en bak het in 50 minuten af, wanneer de bovenkant te donker wordt kun je er een bakpapiertje overheen leggen.
Check even of hij gaar is door er een satéprikker in te steken, blijft hij school, is je bananenbrood klaar!

Haal hem uit het cakeblik en laat hem afkoelen op een rooster.

Snij hem in plakjes, leg tussen de plakjes een velletje bakpapier en je kan ze zo in een bewaardoos in de vriezer bewaren.
Ik haal ’s morgens 2 plakjes uit de vriezer en na 2 uurtjes zijn ze ontdooid.

Bananenbrood met dadels en rozijnen

Deze variant is wat zoeter en daardoor ietsje minder gezond. Dadels brengen voordelen mee (ontstekingsremmende werking, bevatten veel vitamines en mineralen, verminderd slechte cholesterol, bloeddrukverlagende werking, verhoogt je weerstand en verbetert de hersenfunctie), maar ze hebben ook 1 nadeel. Ze bevatten veel calorieën. Deze calorieën komen voort uit de koolhydraten, dadels zijn namelijk rijk aan natuurlijke suikers.
Indien je ze met mate gebruikt passen ze prima bij de koolhydraatarm dieet.

Wat heb je nodig:
3 rijpe bananen

3 eieren

150 gram amandelmeel

1 theelepel bakpoeder

4 dadels in kleine stukjes gesneden

1 dessertlepel cacao

Handje rozijnen

Snufje zout

Bereiding:

De bereiding is gelijk aan hierboven.. J