Daar stond ik dan wat twijfelend in de kleedkamer, die kleding moest toch echt uit..
Ik zocht allerlei excuses om het nog even te laten duren. Even voor niks in mijn tas graaien, zodat die naakte man in de kleedkamer misschien weg zou zijn voordat ik iets uit zou trekken. Dat slaat natuurlijk nergens op, want die man zou ik later die dag gewoon in vol ornaat tegenkomen. Maar goed, ik moet langzaam opstarten.. 😉 Mijn vriendin stond al te trappelen, dus ik moest echt wat gaan doen. Oké.. , ik begon gewoon bij mijn sokken, oorbellen, trui en dan diep ademhalen en heel snel de rest. Hop, hamamdoek omgewikkeld en gaan met die banaan.

We hebben eerst even een verkennend rondje gemaakt en daarna dan maar bij de eerste sauna naar binnen gegaan. Mijn hartslag steeg, de badjas ging aan het haakje. Mijn hamamdoek bleef nog even lekker zitten waar hij zat. Ik durfde geen oogcontact te maken met de mensen die al in de sauna zaten, zo vanaf deur op ’t doel af; een plekje. Ik denk  altijd dat iedereen een mening heeft over alle figuren die de sauna binnenlopen, misschien is dat omdat ik zelf wel vaak een mening vorm.. Of dat je binnen loopt en de sauna vol is, boeit natuurlijk niet, je loopt er gewoon weer uit. Maar over dat soort dingen heb ik dus nachtmerries, dus vriendin mag mooi voorop.. 😉 Zodra ik zat voelde ik de warmte mijn lijf omarmen, wat was dit lekker! Je ontspant vanzelf en vergeet even alles om je heen. Het moment van opstaan was weer een dingetje, maar goed, ik kon er niet eeuwig blijven zitten en moest toch echt opstaan.. Na enkele sauna’s was ik ontdooid en durfde ik de hamamdoek los te maken..

Ik heb ontzettend genoten van deze heerlijke en ontspannen dag, de Veluwse Bron is echt een aanrader. Je merkte niks van de drukte en het is ruim opgezet. De momenten van een sauna binnen gaan en eruit gaan bleven een spanning met zich mee brengen. But.. I did it! En ik ga dit zeker vaker doen..